Webcosmetics

Wolvet

 

Wolvet (adeps lanae; adeps=vet; lana=wol; lanoline), behoort tot de wassen en wordt verkregen uit schapenwol. Het is een mengsel van vetzure esters van de sterolen lanosterol en agnosterol; het komt sterk overeen met onze talg. Wassen beschermen o.a. de huid van mens en dier (incl. insekten), de vacht, de veren, en de bladeren en vruchten van de hogere planten. Wolvet heeft sterk hydrofiele eigenschappen; met ca. 200% van het eigen gewicht aan water geeft het nog stabiele emulsies; geliefd in crèmes en (medicinale) zalven.

Bestellen en/of informatie

Home