Webcosmetics

Venkel

 

Venkel, zoete (= roomse venkel = tuinvenkel = Franse venkel = foeniculum vulgare/var. dulce), de etherische olie.
Zoete venkel is gecultiveerd. De etherische olie wordt verkregen door stoomdistillatie uit de geplette zaden. De olie is kleurloos tot lichtgeel met een heel zoete anijsachtige, licht aarde-achtig-peperige geur. Goed te mengen met o.a. sandelhout, lavendel, geranium en roos. 
De etherische olie van zoete venkel bewijst goede diensten bij:
de vette-, rijpere en doffe huid; cellulitis, oedeem, reumatische aandoeningen en zwaarlijvigheid; astma en bronchitis; anorexia, constipatie (verstopping, obstipatie), dyspepsie (verteringsstoornis, meestal door veranderde enzymproductie), flatulentie (winderigheid), koliek (aanval van krampende pijn van darmen, galwegen of urinewegen), misseljkheid, 'de hik', de eetlust, maagpijn; amenorroe (het uitblijven van de regelmatig weerkerende menstruatie) en overgangsproblemen.
Zoete venkel verhelpt tevens gevoelens van eenzaamheid en emotionele crises; venkel bevordert tevens de controle over de eigen gevoelens.

---
Venkel (zoete),
(etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs:  3,09 Art.nr: VE10
Inhoud: 20 ml. Prijs:  4,95 Art.nr: VE20
Bestellen en/of informatie

Home