Webcosmetics

Tea tree

 

Tea Tree (melaleuca alternifolia), de etherische olie.
De etherische olie wordt verkregen door stoom- of waterdistillatie uit de bladeren en de twijgen. Tea Tree is een licht geel-groene, of waterig-witte vloeistof met een opvallende overheersende en doordringende pikante kamferachtige geur. Er zijn meer dan 180 soorten tea tree, doch alleen de olie van de melaleuca alternifolia, van nature alleen in de Australische provincie New South Wales voorkomend, speelt de belangrijke rol bij de behandeling van de vette en/of onzuivere geÔrriteerde huid, zonnebrand, allerlei wonden en ontstekingen, abcessen, acne, roos, uitslag, luieruitslag, wratten, huidvlekken, voetschimmel, puisten, insectenbeten, jeuk (huid, anus, gelachtsorganen), blaren van brandnetels, steenpuisten, vaginitis (ontsteking van de vagina); kiespijn, tandvleesontstekingen, keelpijn; astma, bronchitis, catarre (lichte slijmvlies-ontsteking met slijmige of slijmig-etterige afscheiding), hoest, kinkhoest, sinusitis (ontsteking van een of meer bijholten van de neus); (urine)blaas-ontsteking; spruw; griep, verkoudheid, koorts. Tea Tree, als essentiŽle olie, mag ook puur op de huid aangebracht worden. Dit in tegenstelling tot bijna alle andere essentiŽle oliŽn (met uitzondering van o.a. lavendel)!
Emotioneel-gezien bestrijdt Tea Tree besluiteloosheid, geheugenzwakte en prikkelbaarheid; de olie bevordert de emotionele weerstand en de besluitvaardigheid, en zij scherpt het geheugen.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Tea tree is goed te mengen met rozemarijn, lavendel, lavandin, eikenmos, scharlei, den, cananga, geranium, marjolein, en specerijen-oliŽn (in het bijzonder met kruidnagel en nootmuskaat).

Tea tree, (etherische olie)
Inhoud:  10 ml. Prijs: Ä  3,50 Art.nr: TT10
Inhoud:  20 ml. Prijs: Ä  5,59 Art.nr: TT20
Inhoud:  50 ml. Prijs: Ä 10,06 Art.nr: TT50
Inhoud: 100 ml. Prijs: Ä 17,31 Art.nr: TT100

Bestellen en/of informatie

Home