Webcosmetics

Sintjanskruid

 

Sint Janskruid Olie (Johanneskruid-olie). Het Sint Janskruid wordt sinds de oudheid als universeel middel ingezet bij o.a. zweren, ontstekingen, aambeien, open wonden en verbrandingen; een panacee (wondermiddel) derhalve? Cosmetisch wordt het Sint Janskruid met gunstig effect ingezet bij o.a. de uiterst gevoelige, de ruwe en de nerveuze tot allergie neigende huid. Het Sint Janskruid extract bezit ontstekingsremmende, jeuk-onderdrukkende en (licht) antiseptische eigenschappen; het bevordert tevens de doorbloeding, het granulatieproces en de epithelisering van het huidweefsel.
Als massage-olie is Sint Janskruid Olie bekend vanwege haar verzachtende en verwarmende werking. Ideaal voor spierproblemen en de gestreste gevoelige huid.

Sint Janskruid Olie wordt bereid door de bloesems te weken in een basisolie. Daardoor komen de werkzame stoffen van het Sint Janskruid vrij en worden opgelost in de basisolie. De Sint Janskruid Olie die zo ontstaat is dus een mengsel van basis-olie en Sint Janskruid. Men spreekt in dit geval van een maceraat (macereren = laten weken).

Sintjanskruid-olie (Johanneskruid-olie).
Inhoud:   50 ml. Prijs:  2,79 Art.nr: 1209
Inhoud:  100 ml. Prijs:  4,88 Art.nr: 1210
Inhoud:  250 ml. Prijs:  9,27 Art.nr: 1212
Bestellen en/of informatie

Home