Webcosmetics

Sinaasappel

 

1) Zoete sinaasappel (citrus dulcis), de etherische olie.
A) zoete sinaasappel via koude persing.
Koude persing van de verse rijpe of bijna rijpe buitenste schil. De olie van de koude persing is geel-oranje of donker oranje met een zoete fris-fruitige geur, rijker dan die van de gedistilleerde olie. De olie is goed te mengen met o.a. lavendel, neroli, citroen, scharlei, mirre en specerijen-oliŽn zoals nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.
Zoete sinaasappel bewijst goede diensten bij o.a. de doffe en vette huid, mondzweren; hartkloppingen, waterretentie (het achterblijven van water dat normaliter door het organisme wordt uitgescheiden of voortbewogen), zwaarlijvigheid; bronchitis, kou; constipatie (verstopping, obstipatie), dyspepsie (verteringsstoornis, meestal door veranderde enzymproductie), spasme (kramp); griep, verkoudheid; spanning en met stress samenhangende aandoeningen. De zoete sinaasappel (citrus dulcis) vindt u in de massage-oliŽn van Webcosmetics.
B)zoete sinaasappel via stoomdistillatie.
Stoomdistillatie van de verse rijpe of bijna rijpe buitenste schil. De gedistilleerde olie is lichtgeel of kleurloos met een zoete licht-fruitige geur, maar weinig duurzaam. Deze gedistilleerde olie is fototoxisch en gebruik op de huid moet dan ook vermeden worden als er gevaar is voor blootstelling aan direct zonlicht of de zonnebank.

Sinaasappel (zoet), (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: Ä 1,99 Art.nr: SI10
Inhoud: 20 ml.
Prijs: Ä 3,19 Art.nr: SI20
Inhoud: 50 ml.
Prijs: Ä 5,74 Art.nr: SI50
Bestellen en/of informatie

2) Bittere sinaasappel (citrus aurantium ssp. amara), de etherische olie.
De etherische olie werkt vooral gunstig op stoornissen van het sympathische systeem, bij acne en rimpelbestrijding. De olie heeft tevens bactericide en ontstekingswerende eigenschappen. Bittere sinaasappel bestrijdt angsten (in het bijzonder voor nieuwe situaties), vooroordelen, slaapstoornissen, depressies en hartkloppingen. Uiteindelijk resulteert het gebruik van deze etherische olie in meer kracht en vitaliteit. 

Home