Webcosmetics

Sedaplant

 

Sedaplant is een polyvalent kruidenextract plus anti-irritantiŽn. Sedaplant bevat extracten van de kruiden venkel, hop, kamille, melisse, mistel en duizendblad. Zij hebben o.a. verzachtende en zwak desinfecterende eigenschappen gemeen. Ter versterking van de activiteit zijn ontstekingsremmende stoffen, zoals ureum en ureum-derivaten toegevoegd. Alle genoemde kruiden worden, apart of in combinatie, door de fytotherapie ingezet. Voor inwendig gebruik in de vorm van aftreksels en sappen. Voor uitwendig gebruik in de vorm van omslagen en zalven bij o.a. krampen, ontstekingen, slecht genezende wonden, eczemen en hemorroÔden (aambeien). Uit cosmetisch oogpunt is vooral het positieve effect op de nerveuze, geprikkelde en overgevoelige huid van belang. De toevoeging van ureum en ureum-derivaten bevordert tevens de granulatie en epithelisatie. In de geneeskunde worden deze stoffen dan ook toegepast bij de behandeling van ontstekingen en wonden.
Venkel werkt verzachtend en licht desinfecterend, zodat het zeer geschikt is voor de gevoelige huid, bijvoorbeeld de baby-huid.
Hop
bevat fyto-hormonen (bij de plant van belang voor de tonus en de doorbloeding) en valeriaanzuur-derivaten, die de nerveuze en overgevoelige huid kalmeren.
Kamille werkt anti-irriterend en desinfecterend. Het bestrijdt tevens krampen. Kamille wordt vaak gebruikt voor de droge en gebarsten ontekingsgevoelige huid.
Melisse en mistel werken overwegend kalmerend op de huid en onderdrukken krampen. Zij zijn dus eveneens geschikt voor de overgevoelige huid. Mistel is van bijzondere waarde voor de 'onreine' huid. Dit berust op de antiseptische eigenschappen van mistel.
Duizendblad bevordert de doorbloeding. Het gebruik ervan (baden) is bekend. Deze plant beschikt tevens over ontstekingsremmende eigenschappen. De overgevoelige huid heeft er dan ook veel baat bij. Ureum en zijn derivaten worden in de geneeskunde ingezet bij de reiniging van necrotisch weefsel en ter bestrijding van ontstekingen. Deze stoffen werken desinfecterend, ontstekingsremmend en wondhelend. Hun eigenschap om de celregeneratie te bevorderen wordt cosmetisch gebruikt om de aangetaste huid te genezen.
Sedaplant is op grond van zijn gehalte aan meerdere cosmetisch waardevolle planten-extracten plus anti-irritantiŽn, een polyvalent kruiden-extract dat uitermate geschikt is voor de gevoelige en geprikkelde huid (ook de hoofdhuid!).

Home