Webcosmetics

Sandelhout

 

De etherische olie van Sandelhout (santalum album) wordt verkregen door water- of stoomdistillatie van de wortels en het kernhout.
De Sandelboom komt vooral voor in IndiŽ, Sri Lanka, MaleisiŽ, IndonesiŽ en Taiwan. De beste kwaliteiten komen uit Mysore (IndiŽ). De olie is viskeus, lichtgeel, groen- of bruinachtig, met een diepe, zachte zoet-houtige balsemieke geur van uitstekende duurzaamheid. 
Emotioneel-gezien is het uitstekend inzetbaar bij het bestrijden van stress, spanningen en (dus ook) slapeloosheid; de olie heeft bovendien een euforisch effect (gevoel van welbevinden/zich beter voelen: anti depressief- en afrodiserend/erotisch) en een meditatie versterkend effect.
Sandelhout is goed inzetbaar bij: de droge huid (vochtinbrengend), de gebarsten en geschaafde huid, acne, 'baardschurft' (door bijv. aftershave-gebruik), de vette huid; bronchitis, droge en hardnekkige hoest, zere keel, catarre (lichte slijmvlies-ontsteking met slijmige of slijmig-etterige afscheiding) en laryngitis (verzamelnaam voor ontstekingen van strottehoofd en luchtpijp); diarree, misselijkheid; cystitis (blaasontsteking); adercongestie, aambeien, lymfecongestie.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Sandelhout is goed te mengen met roos, tuberoos, viooltje, lavendel, kruidnagel, zwarte peper, bergamot, geranium, rozenhout, labdanum, eikenmos, benzoŽ, patchouli, vetiver, mimosa, cassie, costus, jasmijn en mirre.

Sandelhout, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml.
Prijs: Ä 4,89 Art.nr: SAN10
Inhoud: 20 ml.
Prijs: Ä 7,81 Art.nr: SAN20
Bestellen en/of informatie

Home