Webcosmetics

Salie

 

De etherische olie van salie (salvia officinalis, gewone salie, echte salie, tuinsalie) wordt verkregen door stoomdistillatie uit de gedroogde bladeren.
De etherische olie is licht geel en heeft een verfijnde frisse, warm-pikante, kruidige, enigszins kamferachtige geur. Zij werkt o.a. adstringerend*, bacterie- en schimmel-dodend, digestief (spijsvertering-bevorderend), spasmolytisch (krampopheffend) en ontstekingsremmend; bestrijdt cellulitis, algemene huidaandoeningen en zweetvoeten; wordt tevens ingezet bij onvoldoende werking van de lever, bij menstruatiestoornissen en pre-menopauzeproblemen. Emotioneel verhelpt de olie negatieve gevoelens en geladenheid; zij werkt 'zuiverend'.

*Adstringens = medicament voor uitwendig gebruik, dat bij applicatie (toediening) op wonden of intacte slijmvliezen een membraan laat ontstaan door eiwitcoagulatie (stolling).

Salie, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs:  4,37 Art.nr: SAL10
Inhoud: 20 ml. Prijs:  6,99 Art.nr: SAL20
Bestellen en/of informatie

Home