Webcosmetics

Rozemarijn

 

Rozemarijn (= rosmarinus officinalis = rosmarinus coronarium = rosmarijn = incensier), de etherische olie.
Rozemarijn is een struik die tot 2 meter hoog wordt. Met zilverachtig groene naaldvormige bladeren en lichtblauwe bloemen. De plant is sterk aromatisch. De etherische olie wordt verkregen door stoomdistillatie uit de verse bloeiende toppen of uit de hele plant (in Spanje = mindere kwaliteit). De olie is kleurloos of lichtgeel met een sterke frisse, muntachtige houtig-balsemieke geur. Belangrijke producenten van rozemarijnolie zijn Spanje, Frankrijk en TunesiŽ. Rozemarijn wordt vooral toegepast als harttonicum ('hartversterkend' middel), bij hoge bloeddruk (lage dosis), hartkloppingen, bij reumatische aandoeningen, jicht, slechte doorbloeding, arteriosclerose, bij spierpijn, vochtretentie, astma, bronchitis en kinkhoest, als emmenagogum (middel dat de menstruatie opwekt of versterkt), bij menstruatiestoornissen, en als afrodisiacum (middel dat erotische gevoelens versterkt). De etherische olie zorgt voor positievere gevoelens, versterkt wilskracht en verdrijft bovendien vermoeidheid, hoofdpijn en met stress samenhangende kwalen.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Rozemarijn is goed te mengen met lavendel, lavandin, olibanum, citronella, oregano, den, tijm, basilicum, elemi, cederhout, petitgrain, kaneel, en andere specerijen-oliŽn, zoals nootmuskaat.
Rozemarijn wordt op grote schaal toegepast in o.a. cosmetica (bijvoorbeeld in massage-oliŽn van Webcosmetics), en in voedingsmiddelen.

Rozemarijn, (etherische olie)
Inhoud:  10 ml. Prijs: Ä  3,38 Art.nr: RZM10
Inhoud:  20 ml. Prijs: Ä  5,40 Art.nr: RZM20
Inhoud:  50 ml. Prijs: Ä  9,73 Art.nr: RZM50
Inhoud: 100 ml. Prijs: Ä 16,74 Art.nr: RZM100

Bestellen en/of informatie

Home