Webcosmetics

Paraffine

 

Paraffine-olie is een mengsel van koolwaterstoffen (vnl. alkanen), dat door destillatie uit aardolie verkregen wordt (verhitting boven 300oC). Paraffine is helder, kleur-, geur- en smaakloos. De olie heeft een goed glijvermogen, zij geeft een vettende werking aan crèmes, zij werkt huidverzachtend en heeft een ontstekingsremmende invloed. Paraffine is zeer zuiver en wordt zelfs gebruikt als laxans. Paraffine-olie is verkrijgbaar in vloeibare vorm (paraffinum liquidum) en vaste vorm (paraffinum solidum) met verschillende smeltpunten.
De goedkopere massagemiddelen bestaan nogal eens uit paraffine-olie. Het pure gebruik van paraffine-olie als massage-olie heeft echter nadelen en (enkele) voordelen:
Paraffine-olie wordt niet door de huid opgenomen en is daardoor ongeschikt om als medium voor werkstoffen te dienen!
Paraffine-olie kan de huid afdekken, en daardoor 'warmte-stuwing' geven. Paraffine-olie kan bij bepaalde huidtypen bestanddelen van de talgfilm op de huid oplossen.
Paraffine-olie heeft, zoals vermeld, een goed glijvermogen, is helder, kleur-, geur- en smaakloos, werkt huidverzachtend en ontstekingsremmend, en is goedkoop.

Home