Webcosmetics

Panthenol

 

Panthenol is een precursor (voorloper) van pantotheenzuur (vitamine B-groep), dat een bestanddeel van het bekende co-enzym-A is. Co-enzym-A speelt een centrale rol bij de celstofwisseling. In alle organen met een hogere stofwisseling, zoals de huid, komt het co-enzym-A voor. Iedere beschadiging of overbelasting van organen en weefsels heeft een hogere behoefte aan pantotheenzuur tot gevolg. Het toegepaste D-panthenol heeft een goed penetratievermogen door de huid en wordt door ons huidorgaan in panthoteenzuur omgezet. De voordelen hiervan zijn legio. Celdelingen zullen gemakkelijker tot stand komen, panthenol draagt zo bij aan huidverjonging en bijvoorbeeld wondgenezing. Panthenol bezit tevens hydrofiele (wateraantrekkende) eigenschappen, zodat de vochtigheidsgraad genormaliseerd kan worden. Het heeft een kalmerende werking bij o.a. ontstekingen, jeuk, contact-allergieŽn, irritaties, zonnebrand en luieruitslag. Het verbetert de elasticiteit van de huid en bevordert o.a. de opbouw van zwavelbevattende eiwitten (bijvoorbeeld in de keratine van de hoornlaag, haren en nagels). Panthenol bestrijdt uiteraard ook een ruwe of schilferige huid.

 
Home