Webcosmetics

Palmarosa

 

Palmarosa (cymbopogon martinii), de etherische olie.
Palmarosa is een kruidachtige plant met lange slanke stengels, heel geurige grasachtige bladeren, en aan het einde bloeiende toppen. Inheems in India en Pakistan, maar nu ook gekweekt in Afrika, IndonesiŽ, BraziliŽ en de Comoren. De olie wordt verkregen door stoomdistillatie of waterdistillatie uit het verse of gedroogde gras.
Palmarosa bewijst goede diensten bij de behandeling van kleine huidinfecties, rimpels, littekens; palmarosa reguleert de talgproductie, brengt vocht in de huid en stimuleert celregeneratie, en is daardoor zeer waardevol voor allerlei soorten behandelingen van het gezicht, de handen, de voeten, de hals en de lippen. Palmarosa kan tevens ingezet worden bij de behandeling van bronchitis; anorexia, digestieve atonie (spijsverterings-slapte), darminfecties (door de specifieke bestrijding van ziekteverwekkende darm-bacteriŽn. Palmarosa heeft bactericide (bacterie-dodende), antivirale (tegen virussen gerichte) en fungicide (schimmel-dodende) eigenschappen.). Emotioneel-gezien bestrijdt palmarosa nerveuze uitputting en met stress samenhangende aandoeningen; zij zorgt tevens voor meer rust, harmonie en (zelf)vertrouwen.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Palmarosa is goed te mengen met bloemen-oliŽn, cananga, geranium, rozenhout, eikenmos, sandelhout, amyris, cederhout en pokhout.

Palmarosa, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: Ä 3,11 Art.nr: PAL10
Inhoud: 20 ml. Prijs: Ä 4,98 Art.nr: PAL20
Bestellen en/of informatie

Home