Webcosmetics

Nootmuskaat

 

Nootmuskaat (vrucht met zaad)Nootmuskaat (myristica fragrans, myristica officinalis), de etherische olie.
De nootmuskaatboom groeit vooral op de Molukken, Sri Lanka en in IndonesiŽ. Hij kan tot 20 meter hoog worden; heeft een grijs-bruine gladde bast, en kleine dof-gele bloemen. De etherische olie wordt met succes ingezet bij spierpijnen, slechte doorbloeding, artritis, jicht, reumatische aandoeningen; indigestie (lichte stoornis in de spijsvertering), trage spijsvertering, flatulentie (winderigheid), misselijkheid; bacteriŽle infecties; neuralgie (zenuwpijn, zonder uitvalverschijnselen, voorkomend in samenhang met vele ziekten), frigiditeit (geringe of geheel ontbrekende geslachtelijke prikkelbaarheid bij de vrouw), impotentie, nerveuze vermoeidheid, asthenie (zowel lichamelijke als geestelijke zwakte); zij verhelpt besluiteloosheid en bevordert wilskracht. Een oppepper dus.

Nootmuskaat, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: Ä 4,44 Art.nr: NMK10
Inhoud: 20 ml. Prijs: Ä 7,10 Art.nr: NMK20
Bestellen en/of informatie

Home