Webcosmetics

Marjolein

 

Marjolein (origanum majorana, majoraan), de etherische olie.
Marjolein komt oorspronkelijk uit AziŽ. De tere, struikachtige plant, groeit nu ook vrij algemeen rond de Middellandse Zee, en komt ook in onze streken (gekweekt) voor. De etherische olie wordt door stoomdistillatie uit het gedroogde bloeiende kruid verkregen. De olie is licht-geel of amberkleurig en heeft een warme, houtige, pikant- kamferachtige geur. Marjolein wordt met name ingezet bij artritis, reumatische aandoeningen, spierpijn, spierstijfheid, spit, verrekkingen, verstuikingen; astma, bronchitis, hoest; winterhanden en -voeten, kneuzingen, teken; kolieken (aanval van krampende pijn van darmen, galwegen of urinewegen), dyspepsie (verteringsstoornis, meestal door veranderde enzymproductie), flatulentie (winderigheid), constipatie (verstopping, obstipatie); amenorroe (het uitblijven van de regelmatig weerkerende menstruatie), dysmenorroe (pijnlijke, soms ook onregelmatige menstruatie, soms met algemene klachten), leukorroe (fluor albus = witte vloed, een niet-bloedige afscheidig uit de vagina); verkoudheid; slapeloosheid, hoofdpijn, migraine, het verhelpen van stoornissen in het sympathische zenuwstelsel. Marjolein bestrijdt tevens nerveuze spanningen en stress; verwerkt verdriet; geeft rust en uiteindelijk extra kracht.
Marjolein niet gebruiken tijdens de zwangerschap.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Marjolein is goed te mengen met lavendel, bergamot, rozemarijn, kamille, cipres, cederhout, eucalyptus en theeboom (theeboom is de algemene naam voor leden van de Melaleuca-familie, waaronder kajeput, niaouli, en tea tree).

Marjolein, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: Ä 4,81 Art.nr: MAR10
Inhoud: 20 ml. Prijs: Ä 7,69 Art.nr: MAR20
Bestellen en/of informatie

Home