Webcosmetics

Mandarijn

 

Mandarijn (citrus nobilis, citrus reticulata), de etherische olie.
Mandarijn is een tot 10 meter hoge boom die oorspronkelijk uit China stamt. In het oude China werden de vruchten aan de heersers (mandarijnen) aangeboden (vandaar de naam) als teken van respect. De boom groeit nu ook rond de Middellandse Zee. De etherische olie wordt door koude persing uit de buitenste schil verkregen. Mandarijn-olie is geel-oranje met een zweem van blauw-violet, met een intens zoete, bijna bloemige citrusgeur.
De etherische olie van mandarijn bewijst goede diensten bij: acne, littekens, striae, de verstopte en vette huid, vlekken, versterking van de huid; vochtretentie (het achterblijven van vocht dat normaliter door het organisme wordt uitgescheiden of voortbewogen), zwaarlijvigheid; darmproblemen, dyspepsie (verteringsstoornis, meestal door veranderde enzymproductie), de hik, spijverteringsproblemen; nerveuze spanningen, rusteloosheid, angst en slaapstoornissen. Zij werkt kalmerend, verhelpt het te zwaar inschatten van problemen, en zorgt voor helderheid.
Mandarijn-olie wordt vaak gebruikt voor kinderen en zwangere vrouwen.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Mandarijn is goed te mengen met de andere citrus-oliŽn, in het bijzonder met neroli; en met specerijen-oliŽn als nootmuskaat, kruidnagel en kaneel.

Mandarijn, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: Ä 4,84 Art.nr: MAN10
Inhoud: 20 ml. Prijs: Ä 7,27 Art.nr: MAN20
Bestellen en/of informatie

Home