Webcosmetics

Kamille

 

A) KAMILLE ETHERISCHE OLIE (echte kamille, chamomilla recutita, matricaria chamomilla).
Echte kamille is een sterk aromatisch kruid, tot 60 cm hoog; met tere gevederde bladeren en op madeliefjes lijkende witte bloemen. Het kruid heeft een oude medicinale traditie, vooral in Europa. De etherische olie wordt verkregen door stoomdistillatie uit de bloemhoofdjes. De olie is viskeus, blauw, en heeft een sterke, zoetige warm-kruidige geur. Dankzij het hogere percentage azuleen zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van deze echte kamille groter dan die van de andere kamille-soorten. De etherische olie wordt met succes ingezet bij de droge- en gevoelige huid, rimpels, regeneratie, de aantasting van de gevoelige
Echte kamillehuid van zuigelingen en bedlegerige patiŽnten, gezwollen oogleden, zonnebrand, brand- en snijwonden, acne, haarverzorging, allergieŽn, eczeem, ontstekingen, steenpuisten, uitslag, winterhanden en -voeten; insectenbeten, kies- en tandpijn (pijn van het tanden-krijgen), oorpijn; artritis, reumatische aandoeningen, neuralgieŽn (zenuwpijnen, zonder uitvalverschijnselen, voorkomend in samenhang met vele ziekten), ontstoken gewrichten, spierpijn, verstuikingen; dyspepsie (verteringsstoornis, meestal door veranderde enzymproductie), indigestie (lichte stoornis in de spijsvertering), koliek (aanval van krampende pijn van darmen, galwegen of urinewegen), misselijkheid; dysmenorroe (pijnlijke, soms ook onregelmatige menstruatie, soms met algemene klachten), menorragie (overmatige baarmoeder-bloeding ten tijde van de menstruatie, menopauzeproblemen; hoofpijn, migraine, met stress samenhangende klachten. Kamille is tevens een stimulans voor de witte bloedlichaampjes. Kamille is anti-bacterieel en anti-mycotisch (tegen schimmels).
Emotioneel-gezien bestrijdt kamille frustraties, nervositeit, stress, slapeloosheid en samenhangende hoofdpijn en migraine; zij werkt kalmerend en bevordert de harmonie.
De heilzame werking van kamille is wereldwijd bekend.

B) KAMILLE-OLIE (maceraat)
Deze Kamille Olie wordt verkregen door de meest heilzame onderdelen van het kruid te laten weken in een basisolie. Werkzame stoffen van deze Kamille Olie zijn o.a. de vrijgekomen vitaminen, mineralen en sporenelementen.
De Kamille Olie die zo ontstaat is dus een mengsel van basisolie en kamille. Men spreekt in dit geval van een maceraat (macereren = laten weken).
KAMILLE-OLIE (maceraat) werkt verzachtend. Zij vindt vooral toepassing bij de behandeling van pijnlijke plekken.

KAMILLE-OLIE (maceraat).
Inhoud:   50 ml. Prijs: Ä 2,57 Art.nr: 1219
Inhoud:  100 ml. Prijs: Ä 4,50 Art.nr: 1220
Inhoud:  250 ml. Prijs: Ä 8,51 Art.nr: 1222
Bestellen en/of informatie

Home