Webcosmetics

Grapefruit

 

Grapefruit (pompelmoes, citrus grandis), de etherische olie.
De etherische olie wordt verkregen door koude persing uit de verse schil. De olie is geel of groenachtig en heeft een frisse, zoete citrusgeur. De olie kan niet te lang worden bewaard, daar zij snel oxideert.
Grapefruit kan met positieve effecten ingezet worden bij: cellulitis, stijfheid, vermoeide spieren, voorbereidig op beweging, waterretentie (het achterblijven van water dat normaliter door het organisme wordt uitgescheiden of voortbewogen), zwaarlijvigheid; griep, koude rillingen, verkoudheid; depressie, hoofdpijn, nerveuze uitputting, (prestatie) stress; versterking van de huid en de weefsels, bevordering van haargroei, acne, de verstopte en vette huid.
Voor mengsels heeft Webcosmetics de vakliteratuur geraadpleegd:
Grapefruit is goed te mengen met citroen, bergamot, palmarosa, neroli, rozemarijn, lavendel, cipres, geranium, en vele specerijen-oliŽn, waaronder nootmuskaat.

Grapefruit, (etherische olie)
Inhoud: 10 ml. Prijs: Ä 3,03 Art.nr: GR10
Inhoud: 20 ml. Prijs: Ä 4,85 Art.nr: GR20
Inhoud: 50 ml. Prijs: Ä 8,05 Art.nr: GR50
Bestellen en/of informatie

Home